De roser Visjon Bibel og Mediaskole!

0
18. desember var det semesterslutt på Visjon bibel- og mediaskole. Studentene er storfornøyde med tilbudet. Bibelskolen ligger på Visjon Gjestegård i Hokksund og er inne i sitt andre år med flerspråklige studenter. Det er dessuten større fokus på mediafaget. Det er nytt av året. Vårkurset starter tirsdag 5. januar, her er det fortsatt ledige plasser.

Blant de flerspråklige studentene på Visjon bibel- og mediaskole er åtte fra Polen og én fra Etiopia. Alt i alt har skolen nå ca. 30 studenter. Arne Pedersen er inne i sitt fjerde skoleår som rektor.

– Medialinjen ble introdusert i 2014 og interessen er økende, opplyser medialeder Håkon Sengsvoll. – I år er det 12 mediastudenter. På skolen går det mye i systematisk kamerabruk, bildekomposisjoner, flerkamerabruk, intervjuteknikk og journalistikk.

– Det er spesielt morosomt å få prøve seg i praktisk læring på TV Visjon Norge i Drammen, sier en av studentene, Bettina Sanhan (19) fra Polen. Og hennes medstudent, Sølvi Larsen fra Førresfjorden ved Haugesund, nikker enig. De to skryter også av å ha vært på oppdrag på Bragernes torg i Drammen, ved Vaffel-kirken og prosjektet «Gud i din by».

Bettina fra Polen

Bettina kommer fra Legnica, en forholdsvis liten by i Polen. Da hun begynte på bibelskolen var det hennes første Norgesbesøk. Da hadde hun nettopp gjort seg ferdig med videregående skole i Polen. – Jeg ville lære mer om media samtidig som jeg lengtet etter en fornyelse i mitt åndelige liv, sier Bettina. Det var en evangelistvenn av hennes familie som tipset henne om Visjon Norges bibelskole. Når hun reiser fra Hokksund, vil hun forberede seg til universitetsutdannelse i Polen. Historie er for øvrig ett av hennes viktige interesseområder. Men først av alt skal hun på lang juleferie. Hun drar til Polen allerede 13. desember.

Sølvi fra Haugesund

Sølvi Grandheim Larsen (55) fra Førresfjorden ved Haugesund. Hun sier at hun følte det slik at det var Gud som sendte henne til bibelskolen. Hun vant en million kroner på flax-lodd og i tillegg fikk penger igjen på skatten. Det var starten på hennes nye liv.

– Da hadde jeg allerede sett en del på TV Visjon Norge, sier hun.  Det gjorde noe med henne, for hun hadde ikke gått i noen menighet.

– Først tenkte jeg å gå en uke eller to, men til slutt bestemte jeg meg for et helt skoleår. – Da jeg var hjemme på høstferie møtte jeg flere som hadde sett meg på TV, og da måtte jeg bare skryte av skolen her, legger hun til.

– Det er mange som gleder seg til våren! For da blir det skoletur til Øst-Europa, forteller skolens inspektør, Rudi Wara. Ellers kan det nevnes at skolen har gjestetalere fra inn- og utland. Blant bibellærerne er Visjon Norges gründer, Jan Hanvold.