Studenter uttrykker glede!

0

Visjon Bibel-og mediaskole:

Studenterfaring etter høstsemesteret 2016

Hva tenker studentene om Visjon Bibel- og mediaskole, nå når høstsemesteret snart er over?

Vi har valgt ut to representanter, en kvinne og en mann, en norsk og en polsk og gi svarene.

Begge to, Helge Eide fra Karmøy og Dagmara Andrzejuk fra Polen, er takknemlige til Gud og Visjon Norge for det de har fått, av undervisning, godt fellesskap og ikke minst undervisning fra forskjellige lærere, også utenlandske.

Dagmara Andrzejuk er den med mest erfaring fra opphold i mange forskjellige land, og med solid utdannelse, bl.a tre og et halvt års økonomistudier ved et universitet i Polen. Men mest erfaring har hun i  makeup-bransjen. Hun har jobbet som stewardess på luksusjakt, hatt jobber i England, USA, Spania og Frankrike.

-Og den store hobbyen har vært maling og portrettegning, en hobby som jeg har lyst å fornye nå.

«Omflakkende liv»

– Ellers har jeg hatt et noe «omflakkende liv», så de par månedene her i åndelige og vennlige omgivelser, har vært midt i blinken, sier en strålende fornøyd Dagmara som straks legger til :

-Dette har absolutt vært godt for meg, med rolige omgivelser, lite stress, og givende med bibelundervisere fra forskjellige land.

-Jeg var også glad for et jeg valgte medielinja, og syntes jeg fikk mye ut av timene med den erfarne journalisten, Arne Eide, som underviste i journalistikk. Jeg har også oppdaget at kamerabruk ikke er noe for meg. Men andre sider av TV-arbeidet virker tiltalende.

-Hvorfor bibelskole i Norge?

– Det var et familiemedlem, Maksymilian, som er kjent for TV Visjon Norge sine seere, som fikk meg på tanken. Og jeg takker ham i dag for at han ga meg tipset.

-Jesusundervisningen?

-Bra! Jeg er selv vokst opp i en katolsk familie, så dette ble noe annerledes, sier Dagmara ærlig. Men troen på at jeg har Jesus i hjertet er blitt styrket.

-Prøvd skiene?

-Ikke ennå, men har skumle planer om det når jeg er tilbake etter nyttår.

-Julaftenmiddagen, tradisjoner?

-Ja, vi har faste tradisjoner julaften. Da har vi carpefisk, en ferskvannsfisk som smaker ekstra godt på selveste julaften, med tilhørende nydelig suppe.

Helge Eide                                                                                                                                              med bosted Karmøy siden 1980, født og oppvokst i Haugesund, har nettopp blitt ordentlig pensjonist med sine 67 år. De siste par årene har han vikariert i regnskapsførerjobb. Men han sluttet i sitt livs jobb som regnskapsfører allerede for to år siden.  Sammen med kona Aud har de to barn, begge godt voksne nå.

-Når ble du frelst?

-Det skjedde siste året på gymnaset, og da ble jeg selvfølgelig et aktivt medlem av kristenrussen i Haugesund.

-Hobby?

-Jeg liker veldig godt å reise og  lese. Og nå har jeg fått mer innblikk i Guds Ord, føler jeg.

-Hvorfor bibelskole i Hokksund?

-Vi har sett en god del på TV Visjon Norge, og da jeg så bibelskolen annonsert, fikk jeg lyst å ta tre måneder her. -Og jeg er ikke blitt skuffet.

-Jeg vil spesielt si at det har gjort meg godt i relasjonen til min frelser, med mer tid til fordypning, mer Bibel-lesing. -Ja, så må jeg si at skolen her har vært spesiell, med sine mange undervisere fra ulike land.  Det siste var for øvrig kanskje den viktigste grunnen til at jeg valgte bibelskolen her.

-Og menigheten du nå skal tilbake til?

-Jeg trives utmerket godt i en kirke i Haugesund som ledes av en nigeriansk pastor. Her er det mye afrikanere, og jeg trives veldig godt i deres selskap, slutter Helge.

====o====